Red velvet cake

Datum:  2012-02-05   Klockslag:  20:38:16 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)
Ingredienser

3 1/2 dl Strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk kakao
1 msk Vaniljsocker 
1 msk vitvins­vinäger
1 dl flytande margarin
2 1/2 dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg

 

Glasyr
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
2 msk färskpressad citronsaft
4 dl Florsocker

 

Garnering
Chokladpraliner



Vispa socker och ägg lätt och luftigt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, margarin och filmjölk. Tillsätt färgen och blanda väl.

 

Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175˚ i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna ett par minuter i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.

 

Vispa samman ost, citronsaft och florsocker. Dela kakan i tre delar och bre glasyr på två av dem. Lägg samman bottnarna, den utan glasyr läggs överst.Täck hela kakan med glasyr. Dekorera med praliner.

 

/ julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0