Youghurtbakelser
En fruktig och fräsch hemmagjord bakelse, som passar bra nu till våren. Engångsglasen som man använder är perfekt att ha om man gör kalla desserter.
Ingredienser:
8 skivor sockerkaka eller annan kaka
5 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
socker, efter smak
7 blad gelatin
5 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
socker, efter smak
7 blad gelatin
Garnering:
skivad kiwi
lämpliga bär
8 st 1d l engångsglas
Gör så här
1. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten ca 10 min. Krama ur dem och smält dem på lägsta värmen i lite vatten i en tjockbottnad kastrull.
2. Mixa eller passera bären till en sås och blanda dem med yoghurt i en skål. Smaka av med socker. Tillsätt gelatinet lite i sänder under kraftig vispning. Vispa upp grädden och rör ned.
3. Slå upp smeten i små vattensköljda engångsglas och ställ dem i kylen tills fromagen stelnat, ev. över natten.
4. Ta ut bottnar av kakan med ett mått, vänd upp bägarna på bottnarna strax innan serveringen. Garnera bakelserna med frukt och bär.
/Emelie
Kommentarer
Trackback