Youghurtbakelser

Datum:  2012-03-05   Klockslag:  12:14:26 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)
En fruktig och fräsch hemmagjord bakelse, som passar bra nu till våren. Engångsglasen som man använder är perfekt att ha om man gör kalla desserter.

Antal: 8

Ingredienser:
8 skivor sockerkaka eller annan kaka
5 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
socker, efter smak
7 blad gelatin

Garnering:
skivad kiwi
lämpliga bär
8 st 1d l engångsglas

Gör så här

1. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten ca 10 min. Krama ur dem och smält dem på lägsta värmen i lite vatten i en tjockbottnad kastrull.

2. Mixa eller passera bären till en sås och blanda dem med yoghurt i en skål. Smaka av med socker. Tillsätt gelatinet lite i sänder under kraftig vispning. Vispa upp grädden och rör ned.

3. Slå upp smeten i små vattensköljda engångsglas och ställ dem i kylen tills fromagen stelnat, ev. över natten.

4. Ta ut bottnar av kakan med ett mått, vänd upp bägarna på bottnarna strax innan serveringen. Garnera bakelserna med frukt och bär.




/Emelie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0