marshmallows med polkakross

Datum:  2011-12-23   Klockslag:  12:36:22 Postat i: Godis  Kommentera här (0)

Marshmallows är enklare att göra än man kan tro! Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet som fastnar.

Ingredienser

ca 60 st

2 msk gelatinpulver

1 dl vatten 4 dl strösocker

1½ dl vit sirap3 msk vatten

75 g krossade polkagrisar
ev röd hushållsfärg
olja till formenflorsocker












 

 

 

 

Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger.

Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.

Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.

Tips! Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.

/julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0