Saffransparfait

Datum:  2011-12-10   Klockslag:  12:52:19 Postat i: Jul  Kommentera här (0)

perfekt som efterätt på julafton!

Ingredienser

  • 1 pkt saffran
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl grädde

Till servering

hallon eller röda vinbär

  • mandel- eller havreflarn

Gör så här

  1. Blanda saffran, äggulor, strösocker och honung. Vispa pösigt.
  2. Vispa grädde pösigt och vänd ner 1/3 av saffranssmeten i grädden och sedan resten.
  3. Frys i form eller portionsformar, helst över natten eller längre.
  4. Ta fram ur frysen 15-20 minuter före servering. Servera med hallon eller röda vinbär samt mandel, eller havreflarn.
/ julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0