julgodis!

Datum:  2011-11-29   Klockslag:  17:06:30 Postat i: Godis  Kommentera här (0)

Kanel- och kardemummatryffel

Blir 20–25 tryfflar

Du behöver:

1 kanelstång

1 tsk kardemummakärnor

1,5 dl vispgrädde

1 tsk honung

200 g mjölkchoklad, ganska fint hackad

175 g mjölkchoklad

till doppning

Flagad mandel

och pärlsocker

till dekor

 

Gör så här:

1. Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt.

2. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak.

3. Ge grädden ett

nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över den hackade chokladen i en bunke. Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna.

4. Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda.

5. Smält den resterande chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.

6. Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera dem eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.

/ julia

Inpiration- jul

Datum:  2011-11-28   Klockslag:  07:13:32 Postat i: Bilder  Kommentera här (0)
Gör ett pepparkakshus i jul!
/Emelie

saffransrenar!

Datum:  2011-11-27   Klockslag:  22:34:15 Postat i: Godis  Kommentera här (0)



Ingredienser

12 st

2 ägg

1 dl strösocker

1 påse saffran, 0,5 g

½ dl smör-& rapsolja

200 g kokosflingor, ca 6 dl

 

Dekor:

mörk choklad till horn

röda nonstop

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och saffran. Rör i smör-&rapsolja och kokos. Låt stå 10 min. Klicka ut smeten och forma till 12 toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Smält mörk choklad i mikro eller i vattenbad. Spritsa ut ”horn” i form av ett Y på ett smörpapper. Låt stelna i rumstemperatur. Gör två hål i varje kaka och tryck ner två ”horn”. Klistra fast en röd nos av nonstop med lite smör. Sikta över florsocker.

/julia

adventsfika

Datum:  2011-11-27   Klockslag:  22:21:02 Postat i: Bilder  Kommentera här (0)
lussebullar och pepparkakor!
/ julia

work

Datum:  2011-11-27   Klockslag:  22:17:58 Postat i: Bilder  Kommentera här (0)
/ julia

Mjuk pepparkaka

Datum:  2011-11-27   Klockslag:  21:11:16 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
En jättegod kaka som får fram julkänslan. Perfekt till adventsfikat.


100 g smör
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 175°.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt äggen och rör kraftigt. Rör ner mjölk och sylt.
Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
Häll smeten i en bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min

/Sara

jul på lagerhaus!

Datum:  2011-11-25   Klockslag:  19:53:37 Postat i: Tips!  Kommentera här (0)
/ julia

praktik

Datum:  2011-11-25   Klockslag:  19:32:08 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
Praktiken började den här veckan och den kommer att hålla på i 10 veckor. Jag praktiserar på sigtuna stadshotell, där jag förövrigt trivs jättebra! Det är sveriges minsta 5 stjärniga hotell och är hur mysigt som helst! Här kommer en bild från när jag fick fria händer och göra något till eftermiddags fikat för konferensgästerna, det blev cupcakes! chokladmuffins med chokladbitar i, frosting och frystorkade hallon som garnering, mycket goda vill jag lova!
/ julia

Inpiration

Datum:  2011-11-25   Klockslag:  11:26:12 Postat i: Bilder  Kommentera här (0)
/Emelie

Krämig citronpaj

Datum:  2011-11-25   Klockslag:  11:17:43 Postat i: Efterrätt/Dessert  Kommentera här (0)
En underbart krämig, frisk och enkel citronpaj.
10 portioner
Ingredienser:
Pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
1 nypa salt
Fyllning:
3 st ägg
1.5 dl råsocker
0.5 dl mjöl
1.5 citron (saft och rivet skal)
Gör så Här:
  1. Mixa ingredienserna till degen, smörj en pajform, tryck ut degen och förgrädda i 12-15 minuter i 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker till fyllningen luftigt, blanda ner mjöl, citronskal och citronsaft. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare ca 10 minuter.
  3. Servera med tex grädde eller vaniljglass. Busenkelt!
  4. /Emelie

Till bloggens startsida


RSS 2.0