julgodis!
Kanel- och kardemummatryffel
Blir 20–25 tryfflar
Du behöver:
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mjölkchoklad, ganska fint hackad
175 g mjölkchoklad
till doppning
Flagad mandel
och pärlsocker
till dekor
Gör så här:
1. Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt.
2. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak.
3. Ge grädden ett
nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över den hackade chokladen i en bunke. Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna.
4. Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda.
5. Smält den resterande chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
6. Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera dem eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.
/ julia