Cupcakes till påsk

Datum:  2012-04-02   Klockslag:  08:56:33 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)
Söta hasselnötscupcakes med nutellafrosting, med små fågelbon av marsipan på toppen.
Antal: 12 st stora cupcakes
ingredienser

Cupcakes
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk

Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe

Fågelbo
400 g mandelmassa eller marsipan
12-24 små chokladägg (smågodis)


Gör så Här:

1. Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.

3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.

4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

5. Rör i mjölken.

6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

8. Låt svalna.

9. Frossting
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

10. Rör ner kaffet.

11. Bred frostingen över cupcakesen.

12. Fågelbo
Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.

13. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.

14. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.


/Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0