Amerikanska blåbärsmuffins

Datum:  2012-02-25   Klockslag:  10:53:41 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
Testade precis detta recept, och det funkade jättebra! Tog just ut dom ur ugnen och dom hade stigit sådär fint som jag hade hoppats på, precis som amerikanska muffins man köper :)

ca 12 stora eller 25 små
Ingredienser:
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker eller 2,5 dl farinsocker (jag använde vanligt socker, funkade utmärkt. Med farinsocker får dom fin färg och god smak. Jag föreslår att du tar det du har hemma!).
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller frysta bär
Gör så Här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 14-20 minuter (beroende storlek) i 200°C.

Låt svalna. Ät och njut!

/Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0