Gifflar
Datum: 2012-03-18 Klockslag: 18:54:01
Postat i: Bullar och fikabröd
Kommentera här (0)
Nybakade gifflar till kaffet smakar alltid gott, och är enkla att göra. Fyllningen kan varieras med mandelmassa, vaniljkräm eller sylt.
Ingredienser:
2 dl kall mjölk
ca 35 g jäst
2 uppvispade äggulor
50 g mjukt smör
2 msk strösocker
7-8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning:
fast äppelmos
honung
ca 35 g jäst
2 uppvispade äggulor
50 g mjukt smör
2 msk strösocker
7-8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning:
fast äppelmos
honung
(eller annat, här kan man variera)
Gör så här:
1. Häll upp lite mjölk i en bunke. Rör ut jästen och tillsätt resten av mjölken. Arbeta in de övriga ingredienserna. Knåda degen en kort stund på mjölat underlag.
2. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till runda plattor. Dela varje platta i sex tårtbitar med en brödsporre. Klicka lite äppelmos och honung på varje och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa cirka 1 timme.
3. Pensla gifflarna med ägg och grädda dem i 250° ugnsvärme cirka 7-8 minuter.
/Emelie
Kommentarer
Trackback