Hönökaka

Datum:  2012-03-19   Klockslag:  19:45:59 Postat i: Bröd  Kommentera här (0)
Hitta ett recept på de supergoda hönökakorna!! Kan vara kul att testa på själv. Dessa går bra att frysa in. Här är receptet:
Antal: 12

Ingredienser:
50 g jäst
50 g smör
1 liter mjölk
1/2 dl sirap
1 msk salt
8 dl rågsikt
18 dl vetemjöl



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 275°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 40 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i ca 12 bitar. Forma dessa till runda bullar, som får jäsa mellan bakduk i ca 20 minuter.

3. Kavla ut bröden med kruskavel direkt på varma smorda plåtar, en på varje plåt. Nagga och grädda högt upp i ugnen i 3-4 minuter.

4. Låt hönökakorna kallna på varandra mellan bakdukar. Då blir brödet mjukt. Hönökaka skärs upp i “tårtbitar”.




/Emelie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0