Hönökaka
Datum: 2012-03-19 Klockslag: 19:45:59
Postat i: Bröd
Kommentera här (0)
Hitta ett recept på de supergoda hönökakorna!! Kan vara kul att testa på själv. Dessa går bra att frysa in. Här är receptet:
Antal: 12
Ingredienser:
50 g jäst
50 g smör
1 liter mjölk
1/2 dl sirap
1 msk salt
8 dl rågsikt
18 dl vetemjöl
50 g smör
1 liter mjölk
1/2 dl sirap
1 msk salt
8 dl rågsikt
18 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 275°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 40 minuter.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i ca 12 bitar. Forma dessa till runda bullar, som får jäsa mellan bakduk i ca 20 minuter.
3. Kavla ut bröden med kruskavel direkt på varma smorda plåtar, en på varje plåt. Nagga och grädda högt upp i ugnen i 3-4 minuter.
4. Låt hönökakorna kallna på varandra mellan bakdukar. Då blir brödet mjukt. Hönökaka skärs upp i “tårtbitar”.
/Emelie
Kommentarer
Trackback