Julgodis
Datum: 2011-12-02 Klockslag: 17:16:08
Postat i: Jul
Kommentera här (0)
Här kommer några tips på julgodis inför helgens bak.
Mozartkulor
20 st
En nougatstång (ca 100 g)
150-200 g mandelmassa
En platta mörk choklad
(mandelkross)
Dela nougatstången i 20 bitar. Kavla ut mandelmassan och dela i 20 st kvadrater. Vik in en bit nougat i varje kvadrat och rulla till små bollar. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, doppa sedan kulorna med hjälp av en sked eller gaffel, låt stelna på smörpapper. Dekorera eventuellt med krossad mandel, låt isåfall chokladen stelna lite innan man rullar kulorna i mandelkrosset. Förvara svalt
Krispig mandelnougat
125 g mörk choklad
1/4 dl strösocker
50 g flagad mandel
3 dl Florsocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver
2-4 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor
Mozartkulor
20 st
En nougatstång (ca 100 g)
150-200 g mandelmassa
En platta mörk choklad
(mandelkross)
Dela nougatstången i 20 bitar. Kavla ut mandelmassan och dela i 20 st kvadrater. Vik in en bit nougat i varje kvadrat och rulla till små bollar. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, doppa sedan kulorna med hjälp av en sked eller gaffel, låt stelna på smörpapper. Dekorera eventuellt med krossad mandel, låt isåfall chokladen stelna lite innan man rullar kulorna i mandelkrosset. Förvara svalt
Krispig mandelnougat
25 st
250 g nougat125 g mörk choklad
1/4 dl strösocker
50 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Smält nougaten över vattenbad eller i micro. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt sockret och blanda väl. Blanda i mandeln.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.
Snöbollar
30 st
200 g rumsvarmt smör eller margarin3 dl Florsocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver
2-4 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor
Rör samman matfett och florsocker. Tillsätt havregrynen, marsanpulvret och det kalla vattnet. Rulla bollar som ställs i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i den smälta chokladen och därefter i kokosflingor. Förvaras kallt.
Lycka till!
/Sara
Kommentarer
Trackback