Knäck med pistaschnötter
Datum: 2011-12-08 Klockslag: 10:22:57
Postat i: Jul
Kommentera här (0)
Nu börjar det bli tid för att kocka lite knäck. Här med pistaschnötter!
Ingredienser
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1/2- 1 dl hackade pistaschnötter
Garnering:
1/2 dl finhackade pistaschnötter
knäckformar
Gör så Här:
Placera ut formarna på en bricka eller plåt.
Koka grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på svag värme. Tänk på att röra om då och då.
När knäckmassan har nått upp till ca 122 grader kan du ta av kastrullen ifrån plattan. Vänd ner nötterna.
Klicka ut massan i formarna och strö över ytterligare lite nötter. Låt stelna.
/Emelie
Kommentarer
Trackback