Pepparkakstryfflar
En riktigt julkaramell med smak av pepparkakskryddor.
Ca 20 st
250 g mörk choklad
1 dl grädde
½ tsk pepparkakskryddor
1 tsk honung
1 tsk smör, rumsvarmt
½–1 dl kakao
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Är det för stora bitar av chokladen så är det svårare att få den att smälta.
2. Koka upp grädde, pepparkakskryddor och honung. Häll den varma blandningen över chokladen. Rör ner smöret och rör allt till en jämn smet.
3. Häll upp smeten i en folieform, ca 14 x 20 cm, och låt den svalna. Ställ formen i kylen över natten.
4. Ta fram den stela tryffeln och lossa den ur formen. Skär i kuber, ca 1 x 1 cm.
5. Sikta kakao över en tallrik och vänd bitarna i kakaon.
6. Förvara tryfflarna i en lufttät burk med smörpapper mellan lagren. Förvara kallt.
/Emelie