saffransskorpor!
Datum: 2011-12-10 Klockslag: 12:44:34
Postat i: Jul
Kommentera här (0)
Ingredienser
- 100 g skållad skalad sötnamdel
- 100 g smör
- 3/4 dl råsocker
- 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 1/2 g saffran
- 1 tsk socker att stöta med saffran
- 1 msk hett vatten
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 msk vaniljsocker
Clementinmascarpone
- 3 clementiner
- 250 g mascarpone
- 2 msk florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna.
- Rör matfett råsocker och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
- Stöt saffran med socker i en mortel, blanda med hett vatten och vänd ner i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 5 lika stora delar (för 75 st). Rulla ut varje del till en längd, ca 35 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handflatan.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100˚C.
- Skär varje längd i ca 15 sneda bitar medans de är varma. Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i ca 40 minuter.
- Clementinmascarpone: Skala och skär clementinklyftorna i halvor.
- Blanda mascarpone med florsocker, vänd ner clementinerna.
- Bred clementinmascarpone på skorporna.
/ julia
Kommentarer
Trackback