saffransskorpor!

Datum:  2011-12-10   Klockslag:  12:44:34 Postat i: Jul  Kommentera här (0)

Ingredienser

  • 100 g skållad skalad sötnamdel
  • 100 g smör
  • 3/4 dl råsocker
  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk socker att stöta med saffran
  • 1 msk hett vatten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk vaniljsocker

Clementinmascarpone

  • 3 clementiner
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna.
  3. Rör matfett råsocker och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
  4. Stöt saffran med socker i en mortel, blanda med hett vatten och vänd ner i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.
  5. Dela degen i 5 lika stora delar (för 75 st). Rulla ut varje del till en längd, ca 35 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite med handflatan.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100˚C.
  7. Skär varje längd i ca 15 sneda bitar medans de är varma. Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i ca 40 minuter.
  8. Clementinmascarpone: Skala och skär clementinklyftorna i halvor.
  9. Blanda mascarpone med florsocker, vänd ner clementinerna.
  10. Bred clementinmascarpone på skorporna.
/ julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0