tips!
Här är några bra tips för att ditt julgodis ska bli riktigt bra!
grader för kola och knäck
Att droppa smeten i kallt vatten är ett sätt att se hur fast den är. Men bäst blir resultatet med en hushållstermometer.
120-125°C = sega kolor
140-145°C = hårda kolor med seg mitt
160°C = karamellknäck
smarriga smaksättare till julgodiset
Sätt din egna twist på julgodiset med dina favoritsmaker. Här är några exempel på goda smaksättare:
- Mandel och vanilj
- Rivet skal från apelsin eller lime
- Färskriven ingefära och kakao
- Saffran och kokos
- Chili och mörk choklad
- Hackad polkagris
- Kanel och kardemumma
Piffa godiset
Använd riven eller flagad choklad och strössla på, eller smält den och ringla mönster. Rivet skal från citrusfrukter eller hackade nötter gör sig också fint på toppen. Glöm inte bort att lite pudrat florsocker på kan göra succé!
/ julia