cake

Datum:  2011-11-20   Klockslag:  20:49:04 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)

Ingredienser

12 bitar

Browniebotten:

150 g mörk choklad

100 g mjukt smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

 

Blåbärsmousse:

6 gelatinblad

225–250 g blåbär

3 äggulor

1 dl florsocker

2 dl gräddfil

3 dl vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i formen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim. Ta kakan ur formen och garnera med blåbär och eventuellt en ros.

/ julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0