Choklad- och hasselnötskakor

Datum:  2011-11-05   Klockslag:  13:07:01 Postat i: Småkakor  Kommentera här (0)
Tid: 1 h 20 min

Ingredienser:
0.25 sats farmors småkakor (se nedan)
50 g mörk kvalitets choklad 70%
50 g hasselnötter
Farmors småkakor:
7 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
400 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt

Gör så Här:

1. Börja med att blanda ihop degen till farmors småkakor: Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.

2. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft.

3. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt (spara några hela att sätta i kakorna) och knåda ihop med degen.

4. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en nöt i varje kaka.

5. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.




Tips! Degen går utmärkt att frysa. Perfekt om du får oväntade gäster :)


/Emelie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0