Gino!
Det här är min personliga favorit när det kommer till efterätter, mums jag ska nog göra det idag!
20 st jordgubbar
2 bananer
4 kiwi
saften från en lime (valfritt)
50 gram mandelmassa (valfritt)
100 gram vit choklad
1 dl mandelflarn eller hackade hasselnötter (valfritt)
vaniljglass eller yoghurtglass till servering.
Sätt ugnen på 200 grader grill.
Skiva jordgubbar, banan och kiwi i lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form.
Pressa saften från en lime över frukten (valfritt).
Riv vit blockchoklad grovt.
Riv ev. mandelmassa (valfritt).
Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär.
Strö ev. mandelmassa (valfritt) jämnt över frukt och bär.
Strö ev. över flagad mandel eller hackade hasselnötter (valfritt).
Gratinera ginon i ugnen i 3-7 minuter beroende på ugn. OBS akta så att chokladen inte bränns. Håll ett öga på
chokladen som ska smälta och få ljusbrun färg lite här och där. Ta då ut ginon och servera den varm.
Servera gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj.
klart!
/ julia