glass med kokos och rostade hasselnötter

Datum:  2011-11-04   Klockslag:  14:42:07 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)

ca. 6 portioner

Ingredienser:

2 stora äggvitor

1 krm vinäger

3/4 dl socker

3 3/4 dl vispgrädde

1 tsk vaniljextrakt

½ dl Grand Marinier

4 msk kokosflingor, rostade

60 g hasselnötter, rostade och hackade

100 g mörk choklad 70%, flagad

 

Vispa äggvitorna styva med elvisp tillsammans med vinäger. Tillsätt sockret och vispa smeten riktigt styv.

Vispa grädden i en annan skål och vispa i vanilj och Grand Marinier. Blanda kokosflingor, hasselnötter och choklad i en liten skål. Spara en fjärdedel av blandningen och rör ner resten i grädden. Rör ihop grädden och äggvitesmeten försiktigt till en slät smet.

Häll smeten i portionsglas och toppa med den sparade nötblandningen. Frys glassen i glasen i minst fyra timmar. Den kan också frysas in i en plastburk med lock och skedas upp i glas när den ska serveras.

/ julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0