glass med kokos och rostade hasselnötter
ca. 6 portioner
Ingredienser:
2 stora äggvitor
1 krm vinäger
3/4 dl socker
3 3/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
½ dl Grand Marinier
4 msk kokosflingor, rostade
60 g hasselnötter, rostade och hackade
100 g mörk choklad 70%, flagad
Vispa äggvitorna styva med elvisp tillsammans med vinäger. Tillsätt sockret och vispa smeten riktigt styv. Vispa grädden i en annan skål och vispa i vanilj och Grand Marinier. Blanda kokosflingor, hasselnötter och choklad i en liten skål. Spara en fjärdedel av blandningen och rör ner resten i grädden. Rör ihop grädden och äggvitesmeten försiktigt till en slät smet. Häll smeten i portionsglas och toppa med den sparade nötblandningen. Frys glassen i glasen i minst fyra timmar. Den kan också frysas in i en plastburk med lock och skedas upp i glas när den ska serveras.