Kladdkaka med mintkross
Personligen älskar jag mintchoklad, så den här kladdkakan med mint i är toppen!
Ingredienser:
100 g smör
2 dl strösocker
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st ägg, stora
100 g mint- och chokladkarameller
Lättvispad grädde
ex. på karameller.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman.
4. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
5. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
6. Grädda mitt i ugnen 10 minuter eller grädda portions-formar 5 minuter.
7. Krossa karamellerna och strö över dem.
8. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter.

/Emelie
Kommentarer
Trackback