kolastänger & kolakrisp!

Datum:  2011-11-08   Klockslag:  15:58:43 Postat i: Godis  Kommentera här (0)


Ingredienser:

4 dl vispgrädde

4 dl strösocker

4 dl ljus sirap

300 g ljus choklad

3 dl rice krispies

Tillagning:

1. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad

kastrull och koka på medelstark värme till

122°. Passa noga i början, kolan kan koka

över.

2. Klä en form ca 30x35 cm med bakplåtspapper

och häll i kola smeten. Låt stelna i kyl.

3. Lyft ur kolan och halvera den. Skär den

ena halvan i långa längder och rulla in i cellofan.

4. Skär den andra halvan i bitar, ca 1 1/2 cm.

5. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad.

Lyft bort skålen och rör i resten av chokladen

till en jämn smet. Vänd ner rice krispies

och doppa kolabitarna med hjälp av en gaffel. Lägg på bakplåtspapper att stelna. Ät och njut!

/ julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0