Mjuk pepparkaka
Datum: 2011-11-27 Klockslag: 21:11:16
Postat i: Bullar och fikabröd
Kommentera här (0)
En jättegod kaka som får fram julkänslan. Perfekt till adventsfikat.
100 g smör
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt äggen och rör kraftigt. Rör ner mjölk och sylt.
Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
Häll smeten i en bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min
/Sara
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt äggen och rör kraftigt. Rör ner mjölk och sylt.
Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
Häll smeten i en bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min
/Sara
Kommentarer
Trackback