Mockakyssar
Datum: 2011-11-07 Klockslag: 20:10:14
Postat i: Småkakor
Kommentera här (0)
För kaffeälskaren!
Kakdegen:
3 dl (180g) mjöl
1 dl (90g) strösocker
90g osaltat smör
2 tsk snabbkaffepulver
1 stort ägg
1 tsk vatten
Fyllning:
75 g mjukt osaltad smör
2 ½ dl (150g) florsocker
2 tsk snabbkaffepulver
2 tsk kakao
Börja med att blanda mjöl och socker i en skål/bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop blandningen med fingertopparna till en smulig massa. Lös kaffepulvret med 1 tsk varmt vatten i en kopp eller liknande. Vispa upp ägget och blanda sedan ner det i mjölblandningen tillsammans med kaffet. Rör om till en deg.
Forma degen till 18 jämnstora bollar och sprid ut dom på en plåt som är smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 160 grader i 10-15 min tills dom är gyllenbruna.
Ta sedan ut kakorna och låt dom svalna på galler.
Under tiden kakorna svalnar kan du sätta igång med fyllningen. Häll i alla ingredienser i en skål och vispa ordentligt med visp eller elvisp.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen emellan. (spritsa eller bred med kniv)
Om man vill så kan man byta ut kakaon i fyllningen mot hackade hasselnötter.
/Sara
Kakdegen:
3 dl (180g) mjöl
1 dl (90g) strösocker
90g osaltat smör
2 tsk snabbkaffepulver
1 stort ägg
1 tsk vatten
Fyllning:
75 g mjukt osaltad smör
2 ½ dl (150g) florsocker
2 tsk snabbkaffepulver
2 tsk kakao
Börja med att blanda mjöl och socker i en skål/bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop blandningen med fingertopparna till en smulig massa. Lös kaffepulvret med 1 tsk varmt vatten i en kopp eller liknande. Vispa upp ägget och blanda sedan ner det i mjölblandningen tillsammans med kaffet. Rör om till en deg.
Forma degen till 18 jämnstora bollar och sprid ut dom på en plåt som är smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 160 grader i 10-15 min tills dom är gyllenbruna.
Ta sedan ut kakorna och låt dom svalna på galler.
Under tiden kakorna svalnar kan du sätta igång med fyllningen. Häll i alla ingredienser i en skål och vispa ordentligt med visp eller elvisp.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen emellan. (spritsa eller bred med kniv)
Om man vill så kan man byta ut kakaon i fyllningen mot hackade hasselnötter.
/Sara
Kommentarer
Trackback