Pannacotta med vit choklad

Datum:  2011-11-01   Klockslag:  18:29:46 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
I helgen gjorde jag efterrätt, i form av pannacotta. Det var hur enkelt som helst och tog bara några minuter att göra(om man bortser från den tiden den ska stelna i kylen). Jättegod och fräsch var den, och en perfekt avslutning på måltiden. Servera med valfria tillbehör, tex bär eller hallon som du har kokat till en sås.

4-6 portioner.
Ingredienser:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
3 st gelatinblad
Gör så här:

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp grädden och vaniljsocker.

Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Vispa tills gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar innan servering.

Garnera med tex blåbär eller hallon vid servering.

Mums!

/Emelie

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0