Pannacotta med vit choklad
Datum: 2011-11-01 Klockslag: 18:29:46
Postat i: Allmänt
Kommentera här (0)
I helgen gjorde jag efterrätt, i form av pannacotta. Det var hur enkelt som helst och tog bara några minuter att göra(om man bortser från den tiden den ska stelna i kylen). Jättegod och fräsch var den, och en perfekt avslutning på måltiden. Servera med valfria tillbehör, tex bär eller hallon som du har kokat till en sås.
4-6 portioner.
Ingredienser:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
3 st gelatinblad
Gör så här:
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Vispa tills gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar innan servering.
Garnera med tex blåbär eller hallon vid servering.
Mums!
/Emelie
Kommentarer
Trackback