saffransrenar!
Datum: 2011-11-27 Klockslag: 22:34:15
Postat i: Godis
Kommentera här (0)
Ingredienser
12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
½ dl smör-& rapsolja
200 g kokosflingor, ca 6 dl
Dekor:
mörk choklad till horn
röda nonstop
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och saffran. Rör i smör-&rapsolja och kokos. Låt stå 10 min. Klicka ut smeten och forma till 12 toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Smält mörk choklad i mikro eller i vattenbad. Spritsa ut ”horn” i form av ett Y på ett smörpapper. Låt stelna i rumstemperatur. Gör två hål i varje kaka och tryck ner två ”horn”. Klistra fast en röd nos av nonstop med lite smör. Sikta över florsocker.
/julia
Kommentarer
Trackback