solroskakor
Datum: 2011-11-05 Klockslag: 12:25:56
Postat i: Småkakor
Kommentera här (0)
Antal portioner Ca 30 st:
Tillagningstid: 20-40 min
Ingredienser:
175 smör |
1 1/2 dl farinsocker |
1 dl grovhackade nötkärnor |
1 dl solroskärnor, gärna rostade |
1 tsk bakpulver |
1 1/2 dl grahamsmjöl, 90 g |
2 dl vetemjöl, 120 g |
50 g mörk choklad, hackad |
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Rör margarin och farinsocker poröst. 2. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna. Rör om. 3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det. Arbeta samman till en deg. 4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna. 5. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter.
/ julia
Kommentarer
Trackback