sugarpaste
Datum: 2011-11-08 Klockslag: 16:08:17
Postat i: Tårtor och bakelser
Kommentera här (0)
Om man vill göra egen sugarpaste så är detta ett väldigt enkelt recept. Håller upp till en månad.
Lägg gelatin och 4 msk vatten i ett vattenbad över en sjudande kastrull med vatten. (Vattnet ska inte koka!) När gelatinet har löst sig i vattnet häll då i matoljan och sirapen.
Häll sedan upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen. Blanda för hand eller med en hushållsmaskin, använd inte elvisp.
När blandningen känns någorlunda fast och inte är alltför kladdig, ta upp den och knåda tills den känns slät och lätthanterlig. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs, men inte för mycket. (Hellre för lite florsocker än för mycket)
Sugarpaste
ca 1/2 kg
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 14-15 dl florsocker (börja med en mindre mängd för att prova dig fram)
Karamell om du vill ha de
Karamell om du vill ha de
Häll sedan upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen. Blanda för hand eller med en hushållsmaskin, använd inte elvisp.
När blandningen känns någorlunda fast och inte är alltför kladdig, ta upp den och knåda tills den känns slät och lätthanterlig. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs, men inte för mycket. (Hellre för lite florsocker än för mycket)
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt och svalt i en lufttät burk (i rumstemperatur) och låt degen vila några dagar innan den används. rekommenderas inte att använda den direkt då den är ganska mjuk.
/Sara
/Sara
Kommentarer
Trackback