wienerstänger
Datum: 2011-11-05 Klockslag: 12:32:25
Postat i: Småkakor
Kommentera här (0)
ca.60 st kakor
- 250 gram smör eller margarin
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1/2 tsk hjortronsalt
- 4 msk röd fast sylt
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Rör fett, socker tillsätt äggen ett i taget, tillsätt mjölet blandat med hjortronsaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela i 4 bitar, forma ca 40 cm långa längder, lägg på smord plåt. Gör en fördjupning i varje längd och fyll med sylt. Grädda i ugnen ca 15 min 175 grader
Blanda samman glasyren, bred på de varma längderna. Skär på snedden i 2 cm breda bitar.
/ julia
Kommentarer
Trackback