wienerstänger

Datum:  2011-11-05   Klockslag:  12:32:25 Postat i: Småkakor  Kommentera här (0)
ca.60 st kakor
  • 250 gram smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk hjortronsalt
  • 4 msk röd fast sylt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

 

Rör fett, socker tillsätt äggen ett i taget, tillsätt mjölet blandat med hjortronsaltet. Arbeta till en smidig deg.

Dela i 4 bitar, forma ca 40 cm långa längder, lägg på smord plåt. Gör en fördjupning i varje längd och fyll med sylt. Grädda i ugnen ca 15 min 175 grader

Blanda samman glasyren, bred på de varma längderna. Skär på snedden i 2 cm breda bitar.

/ julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0