Biskvier

Datum:  2011-10-12   Klockslag:  19:17:59 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
Det finns nog INGET som är så gott som biskvier! Jag älskar dom, så här kommer ett kanonbra recept, så att ni också kan få ta del av det goda :)
Det är ju såklart lite pyssel med att göra biskvier, det är ju inte bara att slänga ihop. Det innehåller flera olika moment, men är helt klart värt det!
Biskvibottnar:
450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 1/2 dl strösocker
  1. Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
  2. Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.  Tips! Rita en egen mall som du kan lägga under bakplåtspapperet så blir biskvierna jämnstora. Rita ringar med ca 6 cm i diameter. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
Smörkräm:
400 g rumsvarmt smör
2 dl äggvita ( ca 5 st )
5 dl florsocker
kakao ( efter smak )
  1. Vispa smöret "pösigt". Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
  2. Smaksätt med kakao(kan även bytas ut till annan smak).
  3. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Du kan även spritsa på den, så att smörkrämen når ut till kanterna och blir som en jämn kupol.  Låt dem stå i frysen en stund.
  4. Garnering:
  5. 300 g mörk blockchoklad
  6. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.
/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0