Cheescake !

Datum:  2011-10-18   Klockslag:  19:33:27 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta,
enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill.

Timglas Tid: 30 min + 5 timmar i frysen

Ingredienser:



Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

 

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

 

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

 

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

 

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

 

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

 

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

 

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering

Kan dekoreras med tex, smält choklad, jordgubbar, hallon och kolasås :)

 

 

/ Erika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0