Choklad- och kokosrutor
Ingredienser
Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här
1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.