Emelies musli

Datum:  2011-10-04   Klockslag:  18:59:12 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
Hej! Här kommer ett recept på en ugnsrostad jättegod musli. Denna musli är mycket nyttigare än många av dom som man köper i affären. En annan fördel är att man kan blanda i det man själv tycker är gott, låt fantasin flöda!
Men detta är receptet på den muslin jag gjorde, så den kan ni ha som grundpelare. Jag mätte upp lite på måfå och det blev jättebra!
100 gram mandlar
100 gram hasselnötter
ca 90 gram pumpakärnor
1 dl fiberberikat havregryn
2 dl vanligt havregryn
1 1/2 dl riven kokos
1/2 dl rapsolja
3-4 msk honung
125 gram blandade torkade frukter (tex plommon, aprikoser, päron, persikor och äpplen)
1 1/2 dl russin
Lite kanel eller annan krydda
(Bra att tillsätta någon god krydda, eftersom det kan bli ganska smaklöst annars. I detta fallet ger kokosen och kanelen en härlig och fylligare smak.)
1. Grovhacka nötterna.
2. Lägg i en bunke, och tillsätt pumpakärnor, havregryn och riven kokos. Blanda i olja och honung.
3. Platta ut blandningen på en plåt eller i en ungssäker form. Rosta i ugnen i ca. 30 min i 150-175 grader. Rör om då och då, och håll koll så att muslin inte bränns. Den ska bli gyllenbrun som på bilden.
4. Hacka de torkade frukterna en aning. Blanda ihop allt när den rostade muslin har svalnat. Häll upp i en burk med lock.
Tips! Linfrön är även gott att blanda i. Och nyttigt!
Andra exempel på ingredienser: Valnötter, pecannötter, tranbär, gojibär och pinjenötter. Men som sagt, låt fantasin flöda!
Servera med fil eller naturell youghurt och några skivor färsk banan. Detta blir en perfekt frukost eller ett mättande mellanmål.
Lycka till!
/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0