Erikas egna schwarzwald

Datum:  2011-10-03   Klockslag:  21:00:07 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)

Min schwarzwald som jag gjorde till min kusin fia när hon fyllde år !

Ingredienser

6 st äggvitor
1 dl strösocker
100 g hasselnötter
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
12 dl grädde

och om man inte vill ha så myckte grädde, 8 dl grädde och 6 dl vaniljkräm.

Gör så här

1. Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.

3. Mixa hasselnötterna i en marberedare och blanda ner dem i marängen.

4. Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper.

5. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.

6. Choklad
Temperera chokladen. Smält 100 gram choklad i ett vattenbad.

7. Tag av från värmen och rör ner 200 gram finhackad choklad i den smälta chokladen.

8. Låt svalna och pensla ut chokladen tunt på bottnarna.

9. Låt den stelna. Man kan även breda ut chokladen tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat eller med hjälp av en sked göra lite roliga figurer med chokladen på ett smör papper.

12. Lägg ihop tårtan

Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan.

13. Sila ett tunt lager kakao på tårt toppen spritsa sedan resterande grädde i gräddrossetter över toppen på tårtan.

14. Sätt chokladflarnen eller rivna nötter runt tårtan.

15. Sätt choklad flarnen eller chokladfigurerna i gräddrosetterna öppe på tårtan.


Ett jätte smart tips om man inte gillar grädde allt för mycket som mig själv är att blanda hälften grädde med hälften vaniljkräm och ha inuti tårtan och bara ha ren grädde runt och öppe på tårtan.


Krokens hemliga recept !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0