Morotskaka
Datum: 2011-10-19 Klockslag: 15:39:14
Postat i: Allmänt
Kommentera här (0)
Enligt mig den godaste morotskakan.
Frosting
1. Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
3. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm.
4. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna.
5. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.
/Sara
- 3 ägg
- 3 dl ströskocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1.5 tsk malenkanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 nypa salt
- 1.5 dl solrosolja
- 4.5 dl rårivna morötter
Frosting
- 60 gr mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime
- 100 gr philadelphia
1. Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
3. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm.
4. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna.
5. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.
/Sara
Kommentarer
Trackback