Skumraketer

Datum:  2011-10-12   Klockslag:  12:27:42 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
Dessa kokosbollar har många namn, men det är dom avlånga som innehåller skum. Hur goda som helst! Och faktiskt enkla att göra.
I skolan fick vi en gång prova på att göra dessa goda skumraketer:
Ingredienser:
7 gram agar- agar (vegetarisk variant av gelatin, leta i lite större matbutiker eller i hälsokostaffärer).
200 gram vatten
800 gram socker
250 gram glykos
4.12 dl äggvita
0.8 dl vatten
GÖR SÅ HÄR:
Sjud agar och vatten under omrörning, tills agarn har smällt.
Tillsätt sedan socker och glykos, och kokas till 112 grader.
Vispa äggvitan och vattnet till ett hårt skum (börja vispa när sockret har ligger på 105 grader).
Häll direkt i agarsockret i en fin stråle ner i den vispade vitan. Fortsätt att vispa tills massan har fått en önskad fasthet.
Spritsa ut massan i längder på plåtar, med hjälp av sprits och en stor tyll. Ställ i frysen en stund så att dom stelnar en aning, ta ut och skär i mindre längder i önskad storlek. Doppa i mörk, smält choklad som innehåller en aning kokosfett, och rulla sedan i kokos. Låt stelna. Klart!
/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0