Sockerkringlor!
Mums säger jag bara! Det här receptet är lätt att göra och dom här bullar går hem hos i princip alla!
25 g jäst
100 g smör
2 dl mjöl
1 st ägg
0,5 dl socker
1 krm salt
3/4 tsk hjorthornssalt
7-8 dl vetemjöl
Pensling:
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Arbetsbeskrivning:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet.
2. Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.
3. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar. Rulla ut till 35 cm långa längder. Forma till kringlor.
4. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i mitt i ugnen i 250 grader, cirka 8 minuter.
5. Pensla med smält smör och doppa i socker blandat med vaniljsocker. Ska kringlorna sparas, så vänta med att pensla dem tills de ska serveras.
/ julia