bullebak
Datum: 2011-10-04 Klockslag: 19:41:25
Postat i: Allmänt
Kommentera här (0)
Idag gjorde vi Göteborgsvetedeg i skolan.
Blanda först :
1000 g vatten
120 g jäst
1000 g mjölkpulvet
1000 g vetemjöl
låt stå 20-30 min
Medans fördegen jäser kan du börja med resten av degen:
500 g socker
700 g smör
10 g salt
40 g äggula = 2 ägg
Ca 1450 g vetemjöl.
Efter 20-30 minuter blanda ner resten av degen i fördegen sen är det klart !
Med Göteborgsvetedegen kan du tex göra äppelgömma.
dela upp degen till 250g degklumpar. kavla sedan ut dem rektangulära.
Ha på : honung, remons, kardemumma, små äppelbitar och rostade hasselnötter.
Rulla ihop som en rulltårta, Valfritt mönster uppe på.
Lingsnurror och blåbärs snurror.
250 g degklumpar, kaval rektangulära.
Ha på remons sedan blåbärs eller lingon sylt.
rulla sedan ihop dem som en rulltårta och gör valfritt mönster uppe på.
Lägg den i en pappers form eller i en helt vanlig sockerkaksform.
Vetedeg med blåbärs/lingonsylt.
Kavla ut till runda platta bullar.
använd fingrarna och tryck ner lite i mitten så du får en kant runt om kakan.
ha sedan på blåbär eller lingonsylt.
Här har vi tillslut äppeldrömmar
Kavla rektangulära
bre på remons, strö på socker och kanel och äppel skivor längst ut på ena kanten.
På andra kanten kan du skära med en kniv och gör knivblads tunna skåror.
rulla sedan från kanten med äpplen till skårorna.
resultat !
// erika
Kommentarer
Trackback