Kladdkakemuffins!

Datum:  2011-09-28   Klockslag:  21:06:05 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)

Hej!

Tänkte bara tipsa om ett recept på kladdiga chokladmuffins som alltid går hem! bakar dem ofta och alla gillar dom, ha gärna lite färska bär eller en klick grädde/glass till!

Julias favoriter!

 

  • hacka ner vit eller mörk choklad i smeten
  • tillsätt några droppar mint hushålls arom så smakar det After Eight
  • köp frysta bär och lägg i när smeten redan ligger i formar, innan avbakning

 

Går superbra att göra glutenfria också, de blir nästan ännu godare och smetiga då (bara att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl). Jag går alltid efter det här receptet från www.recepten.se som har massa bra recept!

ingredienser:


Tid: 25 min varav 10 min i ugnen

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

 

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

/ Julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0