Tigerkaka

Datum:  2012-02-07   Klockslag:  20:42:48 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
En otroligt enkel och god typ av sockerkaka.
Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
4 dl florsocker
1 st citron
8 msk strösocker
3 st äggulor
1 dl kesella
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 st äggvitor
2 msk kakao
smör till formen
ströbröd till formen


Gör så här

1. Vispa smöret och florsockret i en bunke med elvisp. Smeten ska bli riktigt vit.

2. Tvätta citronen och torka. Raspa av skalet och blanda med 4 matskedar av strösockret. Gnugga blandningen mellan fingrarna så att sockret blir fuktigt.

3. Blanda citronsockret med äggulorna och kesellan. Rör ner blandningen.

4. Mixa vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan ner i blandningen.

5. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna och resten av strösockret till maräng och rör ner även den. Lägg en tredjedel av smeten i en ny bunke och tillsätt kakaon, rör om.

6. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform. Lägg den lilla kakaomassan i bunken med den stora, vita massan och blanda väldigt lätt, ett varv räcker.

7. Baka kakan i 50-60 minuter. Ta sedan ut formen och vänd den upp och ner. Knacka försiktigt på formen så att kakan lossnar.


/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0