Muffins med apelsin och choklad.
Idag när jag var på jobbet, så fick jag lite tid över. Då passade jag på att baka lite fikabröd, och det fick bli muffins.
I brist på citron så testade jag något nytt, apelsin. Inte alls tokigt! Och eftersom apelsin gifter sig bra med mörk choklad så hackade jag i lite.
Grundrecept, ca 20 st:
50 g smält smör, svalnat
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
smaksättning:
rivet skal från en apelsin
färskpressad apelsinsaft från ca 1/2 apelsin
2 tsk vaniljsocker
ca 50 g fint hackad mörk choklad
Gör så här:
- Smält smör, låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten.
- Tillsätt mjölk, smör och smaksättning.
- Fördela i muffinsformar.
- Grädda i ca 10 min i 225 grader.


/Emelie
Kommentarer
Trackback