Muffins med apelsin och choklad.

Datum:  2012-01-10   Klockslag:  20:06:00 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
Idag när jag var på jobbet, så fick jag lite tid över. Då passade jag på att baka lite fikabröd, och det fick bli muffins.
I brist på citron så testade jag något nytt, apelsin. Inte alls tokigt! Och eftersom apelsin gifter sig bra med mörk choklad så hackade jag i lite.
Grundrecept, ca 20 st:
50 g smält smör, svalnat
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
smaksättning:
rivet skal från en apelsin
färskpressad apelsinsaft från ca 1/2 apelsin
2 tsk vaniljsocker
ca 50 g fint hackad mörk choklad
Gör så här:
  • Smält smör, låt svalna.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten.
  • Tillsätt mjölk, smör och smaksättning.
  • Fördela i muffinsformar.
  • Grädda i ca 10 min i 225 grader.
/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0