nyttigt kan vara gott!

Datum:  2012-01-10   Klockslag:  11:13:44 Postat i: Småkakor  Kommentera här (0)

fettfria hasselnötskakor

 

100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Eventuellt några extra hasselnötter till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.

 



nyttiga powerbars

 

1 dl solrosfrön
4 dl havregryn
15 torkade fikon
1 msk hett vatten
1 1/2 dl russin
1 msk honung
1 dl fiberflingor (t. ex. Kellog’s All-bran)

Rosta havregryn och solrosfrön i en långpanna på 175 grader i 8-10 minuter. Klipp eller skär fikonen i bitar och lägg att mjukna i en matberedare med kniv tillsammans med en matsked hett vatten. Mixa fikonen och 1 dl av russinen till en kladdig smet. Tillsätt havregrynen, solrosfröna och honungen och mixa lite till tills allt bakats samman. Blanda för hand i resten av russinen och fiberflingorna. Tryck ut smeten på en skärbräda eller stor tallrik till en två centimeter tjock fyrkant. Ställ i kylen någon timme och skär sedan i lagom stora bitar.

 

 

Läs mer: http://sotasaker.com

 

/ julia

 

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0