Tårta vit choklad/hallon
Datum: 2012-01-07 Klockslag: 15:35:32
Postat i: Tårtor och bakelser
Kommentera här (0)
När min praktik som jag hade innan jul tog slut, på Hotel Villa Anna, så gjorde jag en tårta till dom som tack. Det var otroligt omtyckt! Eftersom jag har vart på en resturang så har det ju inte vart så mycket tårtor och liknande på schemat, så tyckte det passade bra sådär på slutet eftersom jag går bageri.
Lägg äggulorna i en liten skål och vispa sönder. Vispa ihop smör som du skärt i bitar med florsocker, blanda i äggulorna lite i taget. Vispa gärna med elvisp för att få en jämn och len kräm.
Tre bottnar, två fyllningar.
Eftersom jag hade kort om tid så köpte jag färdiga tårtbottnar, vilket jag tycker är en jättebra snabb lösning, och det funkar minst lika bra. Sen kan man ju tycka att hemgjorda är snäppet godare! Jag använde sugerpaste med vaniljsmak som jag täckte tårtan med. Det finns att köpa på tex panduro, eller andra hemsidor som vi har tipsat om här på bloggen.
Vit chokladmousse:
100 g vit choklad av bättre kvalité
2 äggulor
3 dl grädde
Gör så Här:
Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikron på högsta effekt 30 sekunder i taget tills den är helt smält. Rör om efter varje omgång. ( Det är jättelätt att man bränner vit choklad när man ska smälta den!) Vispa grädden, men sluta innan den blir för hård.Rör ner äggulorna i den smälta chokladen.Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden. Ställ in i kylen tills det är dags att sätta ihop tårtan.
Smörkräm:
125 g rumstemp. smör
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Sätt ihop tårtan:
Bred ett tunta lager sylt på första bottnen. Lägg på relativt mycket hallon så att det nästan täcker.
Lägg på en till bottnen. Bred på moussen (använd så mycket som du själv tycker är lagom). Stryk moussen så att den blir kupolformad och lägg på sista bottnen. Tryck till bottnen så att den ligger jämt och lite rundat.
Spackla tårtan med ett mycket tunt men nästan täckande lager med smörkräm. Detta gör du om du ska täcka tårtan med sugerpaste/ sockerpasta. Om du vill använda marsipan så kan du spackla med grädde.
Dekorera! Jag knöt ett band runtom kanten och skapade en rosett utav sugerpaste. Jag gjorde även en liten skylt av sugerpaste som jag skrev på med livs en livsmedelspenna. (Finns att köpa på hemsidor inriktat på bakning).
/Emelie
Kommentarer
Trackback