Frusen marängrulltårta med blåbär

Datum:  2012-03-07   Klockslag:  20:48:05 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)
Receptet ger ca 12 skivor

Ingredienser:
6 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk marsánpulver
3–4 dl vispgrädde
250 g blåbär

Gör så Här:

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.

3. Rör ner sockret lite i taget. Tillsätt försiktigt marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet. Lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut.

4. Grädda i 25–30 minuter.

5. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har gräddats på.

6. Vispa grädden och bred den över marängen. Strö över blåbären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort bakplåtspapperet och lägg rulltårtan i aluminiumfolie.

7. Låt den ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.




/Emelie




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0