Frusen marängrulltårta med blåbär
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk marsánpulver
3–4 dl vispgrädde
250 g blåbär
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
3. Rör ner sockret lite i taget. Tillsätt försiktigt marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet. Lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut.
4. Grädda i 25–30 minuter.
5. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har gräddats på.
6. Vispa grädden och bred den över marängen. Strö över blåbären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort bakplåtspapperet och lägg rulltårtan i aluminiumfolie.
7. Låt den ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.
/Emelie