glutenfri äppelkaka

Datum:  2012-03-08   Klockslag:  21:21:48 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)


Ingredienser

Till formen
Smör eller margarin
1 msk Rörsocker 
2 msk kokosflingor 

Smet
3 dl potatismjöl
3 dl Florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin, rumstempererat
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Fyllning
2 äpplen

 

 

Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen medrörsocker och kokos. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

 

/julia

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0