Hallonglasspaj
Datum: 2012-03-16 Klockslag: 11:37:57
Postat i: Efterrätt/Dessert
Kommentera här (0)
8-10 port
Ingredienser
Pajskalet
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
Fyllningen
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl Dansukker Florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde
Garnering
1/2 l hallon
citronmeliss
Pajskalet
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
Fyllningen
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl Dansukker Florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde
Garnering
1/2 l hallon
citronmeliss
Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.
Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.
Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.
Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
/Emelie
Kommentarer
Trackback