Havrekakor
Enkla, klassiska småkakor som är goda till kaffet. Går snabbt att göra.

Antal port: 12
Tid: 25min
Ingredienser:
200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
Gör så Här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker.
2. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
3. Rulla ut degen och dela den i 40 bitar.
4. Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt.
5. Tryck till kakorna med en gaffel.
6. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.
Tips! Doppa halva kakan i smält choklad och låt stelna. Då blir det extra gott! Mums!

/Emelie
Kommentarer
Trackback