Kolasås på kondenserad mjölk

Datum:  2012-03-01   Klockslag:  23:16:20 Postat i: Tips!  Kommentera här (0)
När jag för några år sen hörde att man kunde få kolasås om man kokade en konservburk med mjölk blev jag inte bara lite paff. Det kan vara en kul grej att testa, och resultatet är skitbra.
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk
4 msk grädde

Tillagning

1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. Se
till att burken alltid är täckt med vatten. Detta är viktigt, då burken kan explodera om vattnet försvinner!
2. När burken kokat klart, öppna och rör i 4 msk grädde, sedan är
såsen klar att hälla över glassen.
/Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0