Krämiga muffins med kokos och lime

Datum:  2012-03-16   Klockslag:  16:48:18 Postat i: Bullar och fikabröd  Kommentera här (0)
Dessa muffins smakar sött och friskt av kokos och lime. Perfekt till fikat eller som en enkel efterrätt.
Ingredienser:
Muffins
90 g smör, rumstempererat
0.5 dl krämig kokosmjölk (25 g)
1.25 dl strösocker (115 g)
2 st ägg
1.65 dl extra fint vetemjöl (100 g)
1 tsk bakpulver
1 dl riven kokos (25 g)
1 st lime, rivet skal
2 msk mjölk

Garnering
150 g cream cheese
0.75 dl florsocker (50 g)
2 tsk saft av lime
1 dl kokosflingor (40 g)

Muffinsplåt
12 st pappersformar för muffins

Gör så Här:

1. Muffins
Sätt först ugnen på 180 grader.

2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.

3. Vispa smör, kokosmjölk och socker i en skål till en ljus, fluffig smet.

4. Vispa sedan i äggen, ett i taget.

5. Rör ner mjöl och bakpulver.

6. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk.

7. Skeda över smeten i pappersformarna.

8. Grädda cirka 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna.

9. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.

10. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna.

11. Garnering
Vispa ihop cream cheese, florsocker och limesaft i en skål.

12. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med kokosflingor.




/Emelie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0