Mera glutenfritt!

Datum:  2012-03-06   Klockslag:  15:44:12 Postat i: Allmänt  Kommentera här (0)
Glutenfri pajdeg


Ingredienser:
2 dl glutenfri mjölmix
2 kokta, kalla potatisar (ca 150g)
1/2 dl flytande margarin
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
salt
malen vitpeppar

Förslag på fyllning:
tärnad ost och skinka
lax och färsk spenat
paprika och oliver
broccoli och tomat

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°. Riv den kalla, kokta potatisen på fina sidan av rivjärnet. Blanda mjölmix och salt. Blanda ner i potatisrivet och tillsätt margarinet. Tryck ut degen i en pajform.

2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Gör äggstanningen, vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.

3. Fyll pajen med äggstanning och valfri smaksättning. Grädda i ytterligare 20-30 minuter


Kladdkaka

Minst lika god som vanlig kladdkaka!

 

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor att "bröa" formen med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.

3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.

4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


/Emelie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0