Mjölkchokladtårta med varma hallon
Datum: 2012-03-19 Klockslag: 11:04:29
Postat i: Tårtor och bakelser
Kommentera här (0)
Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Ingredienser
400 g mandelmassa1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Riv mandelmassan.
- Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt kakan kallna.
- Vispa grädden.
- Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad.
- Ta chokladen från värmen.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten.
- Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen.
- Täck över och frys minst 4 tim.
- Hit kan man förbereda.
- Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering.
- Garnera tårtan med hallon och choklad.
- Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
- Värm hallonen och blanda i florsocker.
/Emelie
Kommentarer
Trackback