Mjölkchokladtårta med varma hallon

Datum:  2012-03-19   Klockslag:  11:04:29 Postat i: Tårtor och bakelser  Kommentera här (0)
Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.


Ingredienser

400 g mandelmassa 
1 st ägg 
3 äggvitor 
4 msk kakao 
rivet skal av 1 apelsin 

Fyllning
5 dl vispgrädde 
300 g mjölkchoklad 
3 äggulor 

Garnering:
hallon 
hyvlad mörk choklad 

Varm hallonsås:
600 g hallon 
2 msk florsocker


Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan.
  • Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal.
  • Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt kakan kallna.
  • Vispa grädden.
  • Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad.
  • Ta chokladen från värmen.
  • Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  • Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten.
  • Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen.
  • Täck över och frys minst 4 tim.
  • Hit kan man förbereda.
  • Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering.
  • Garnera tårtan med hallon och choklad.
  • Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
  • Värm hallonen och blanda i florsocker.
/Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0